«Перевірено Alwaysbusymama». Мережа хімчисток UNMOMENTO

«Перевірено Alwaysbusymama». Мережа хімчисток UNMOMENTO

Хімчистка… Одразу спадає на думку певний асоціативний ряд — величезні пральні машини, каністри з пральним порошком, купи одягу та текстилю, а відтак — красиві фірмові вішаки із чохлами та щасливі, вдоволені клієнти. Проникнути за лаштунки царини чистоти хотілося вже давно, тож нарешті ми там побували.

Чи правда, що хімчистка цілого комплекту постільної білизни коштує 55 грн, а те, що улюблені іграшки вашого малюка не можна прати ні в машинці, ні вручну, а що різні групи крові виводяться різними хімічними засобами? У чому секрет того, що у хімчистці речі довше зберігають свою красу, а за домашнього догляду із часом втрачають свій вигляд? Уся правда — у нашому матеріалі далі.

З мережею хімчисток UNMOMENTO я особисто знайома давно. Я їх давнішній клієнт і спокушатися на інші подібні заклади не наважуюся, бо якість наданих послуг саме цієї хімчистки — гарантія того, що мій гардероб, починаючи від костюмів та суконь і закінчуючи взуттям, сумками та ременями, матиме ідеальний вигляд!

Наразі мережа хімчисток UNMOMENTO — компанія з 20-річним досвідом роботи на ринку і 54 приймальними пунктами в Києві й області, професійним персоналом, застосуванням кращих препаратів світових брендів й інноваційних технологій чищення.

Про всі тонкощі роботи хімчистки ми попросили розповісти Ольгу Фуголь, головного технолога мережі хімчисток UNMOMENTO.

Ольго, розпочнімо з основного. Чому хімчистка ліпша за чищення в домашніх умовах? Чим відрізняється від звичного нам домашнього догляду за речами?

Це абсолютно різні речі. Ви вдома перете нечасто: раз на тиждень, дехто — декілька разів на тиждень. А ми це робимо щодня, до того ж професійно. І звісно ж, різниця між професійним підходом очевидна. Те саме можна казати і про лікарів, і про перукарів, і про службу побуту. До речі, ми займаємося не тільки пранням.

Насправді є декілька видів обробки та кілька видів чистки. Перемо ми лише постільну білизну, усі інші речі проходять суху чистку та чистку AquaLight. Це чистка у воді з вибором режиму. Зміна швидкості обертання барабана, можливість зміни температури, інтенсивність хімічного впливу тощо. При цьому враховується чимало різних нюансів. Суха чистка обережна до делікатних тканин, але безжальна до забруднень — інноваційна технологія, завдяки якій речі якнайдовше зберігатимуться в ідеальному стані.

Усі ці моменти регулюються в умовах чистки, а в умовах прання ви просто обираєте програму, і вона пере. Деякі речі клієнтів для нас слугують певним  викликом, тому що ми працюємо навіть із тими плямами й речами, від яких відмовляються інші хімчистки. Що щільніше забруднення — то цікавіше з ним експериментувати. Тут «прокидається» моя освіта хіміка :)

Якими препаратами ви користуєтеся та наскільки вони відрізняються від звичних нам домашніх засобів для прання?

Ми вкрай ретельно робимо вибір різних миючих засобів, професійних добавок: проти усадки, заломів, для виведення плям. Ми не зосереджуємося на одному виробникові миючих засобів, а застосовуємо кращі від багатьох виробників. А отже, відвідуємо тематичні виставки, беремо участь у конференціях, придивляємося, вивчаємо та застосовуємо. Ми постійно оновлюємо лінійку препаратів, з якими працюємо. Повірте, професійний підхід і домашній — це незрівнянні речі.

Ми співпрацюємо тільки з найкращими європейськими виробниками препаратів для чищення. Вони дуже цінують нас і надають неабиякого значення багаторічній спільній роботі. Часто вони на наші замовлення і прохання розробляють індивідуальні препарати. А це дуже важливо в роботі хімчистки, оскільки розширюються можливості надання послуг.

На сьогодні ми чітко дотримуємося таких напрямів, як безпечне обслуговування клієнтів, безпечна чистка речей. Це і водна обробка, і сухе чищення виробів, причому на 100% можемо гарантувати, що в людей, схильних до алергічних реакцій, після чищення речей жодних проявів на шкірі або в організмі не станеться.

А за яким критерієм ви поділяєте та відбираєте цю величезну кількість речей, які щодня надходять до вас? Який «маршрут» речі, що до вас потрапляє від приймального віконця до вішака для видачі.

Компанія UNMOMENTO застосовує потокове чищення речей. Тобто надходять речі, і їх розділяють по партіях. Є певні категорії, на які групуються речі перед обробкою. Ідеться тип забруднення, колір, легкий/важкий чи крихкий виріб тощо. Існує стандартна технологія обробки, кожен вид плям оброблюється певним препаратом. Завдяки багатолітньому досвіду всі процеси відбуваються, так би мовити, на автоматі.

Що саме здають у хімчистку найчастіше ваші клієнти?

Абсолютно різні речі: починаючи з постільної білизни й закінчуючи шубами, часто — окремі речі, якими клієнт дорожить і хоче продовжити їх належний вигляд на максимально тривалий час.

Розгляньмо на пересічному прикладі послуги хімчистки. Скажімо, ось постільна білизна.

Прати постільну білизну рекомендується раз на тиждень. Чому? Тому що в такому випадку вона не надто забруднюється, а отже, для прання можна вибирати більш делікатні режими без високих температур. Таким чином, тканина не буде піддана інтенсивній тепловій та механічній обробці, а залишиться, як нова, і слугуватиме довше.

Скажімо, українська середньостатистична родина складається із 4 осіб. На кожну з них припадає по підковдрі та наволочці. До того ж не забуваймо про простирадла. А дехто взагалі вважає за краще і на декількох подушках поніжитися. У середньому — 10–12 одиниць постільної білизни. Погодьтеся, це чималі витрати енерго- і часових ресурсів. Так чи варто витрачати дорогоцінний час і кошти, коли можна віддати постільну білизну в UNMOMENTO і за 2 дні забрати її ідеально чистенькою, випрасуваною, свіжою та все це за доступною ціною!?

Чистка одного комплекту постільної білизни зараз становить лишень 55 грн.

Та й не варто забувати, що дитяча постільна білизна в нас переться окремо від комплектів, якими користуються дорослі, адже для цієї категорії речей застосовують спеціальні засоби з дещо іншим складом, що гарантує відсутність алергії в малюка.

Розкажіть про прання дитячих іграшок. Діти їх просто обожнюють, але мільйони бактерій, які в них накопичуються, мені особисто не дають спокою, тому я віддаю перевагу дерев’яним або пластмасовим іграшкам. Але що робити, скажімо, з м’якою мавпочкою, з якою дитина майже не розлучається?

Улюблені іграшки вашого малюка не можна прати ні в машинці, ні вручну. Ви запитаєте — чому? Кожен плюшевий друг приховує в собі величезну небезпеку для вашої дитини. Бактерії, розповсюджені на поверхні та в самому наповнювачі, можуть стати причиною багатьох захворювань. Перучи їх удома, ви не зможете повністю знищити мікроскопічних шкідників. Тому дбайливе чищення, з подальшою обробкою розчином наночастинок срібла від UNMOMENTO, надовго збереже дитячі іграшки в бездоганному вигляді й не варто тоді перейматися, коли малюк випадково «скуштує» їх на дотик чи зуб.

Діти постійно приносять додому «наслідки» своїх активних прогулянок — усі мами певно мене чудово зрозуміють: сліди від трави, солодкого льодяника, забруднений одяг у свіжій калюжі або після «прогулянок-валянь» на снігу. Відіпрати більшість подібних «ігрових» плям у домашніх умовах часом доволі проблематично. У таких випадках головним помічником мам стає мережа хімчисток UNMOMENTO. Жодного сліду від забруднень не залишиться, а кольорові речі матимуть первинний вигляд і забарвлення.

Під час кризи, коли постійні клієнти хімчистки почали економити й, відповідно, користуватися її послугами не так часто, керівництво UNMOMENTO вирішило створити професійний засіб для прання в домашніх умовах. Для цього завод у Німеччині випустив спеціальну лінійку SapoSpina — MustHave для прання текстильних виробів різних кольорів і текстур. Зараз цей засіб є в продажу в ексклюзивному форматі в мережі хімчисток UNMOMENTO. Ціна — 190 грн за літр, тобто одне прання — 5 грн.

А ще не забудьте навесні почистити власний верхній одяг. Фахівці UNMOMENTO гарантують, що після чистки в улюбленому пуховику пух залишиться таким же збитим і однорідним, а колір — насиченим і без жодної плямки.

Щодо улюблених шубок. Як відомо, хутро — живий матеріал, тому потребує делікатного догляду. Інакше може пересохнути, стати ламким, втратити м’якість і блиск. Адже забруднення, що осіли на ворсі, із часом можуть видавати неприємних запах, хутро потьмяніє і втратить свою пухнастість. В UNMOMENTO з особливою ретельністю зроблять чищення вашому виробу й піддадуть антимолевій обробці. Помістять вашу шубку в спеціальне сховище з належним рівнем вологості, температури й повітрообміном.

В UNMOMENTO практикується програма лояльності, діють знижки для постійних клієнтів, організовані дистанційний прийом і доставка ваших речей кур’єром, який без запізнень приїде за вказаною вами адресою в будь-який зручний час. Щойно замовлення буде виконано, кур’єр одразу доставить вам його цілим і неушкодженим. Вартість дистанційного прийому та доставки — 150 грн.

Напевно, ви вже не раз переконувалися в тому, що спроби самостійно почистити улюблені капелюшок, сукню з паєтками, туфлі з Італії, пуховик, діловий костюм й інші примхливі до чищення вироби, подеколи закінчувалися невдало. Усадка, втрата кольору, пошкодження тканинної нитки — це лише неповний перелік ризиків, яким ви піддаєте ваші улюблені речі. Довірте догляд за ними професійній хімчистці європейської якості з відмінним сервісом і рівнем кваліфікації персоналу, який задовольнить будь-які вимоги.

UNMOMENTO — це компанія, яка працює на принципах відкритості, професіоналізму та лояльності.

Перевірено Alwaysbusymama!

 

Розмовляла: Альона Бондаренко

Редактори: Лариса Сонько, Анастасія Івашина

Фото: Олена Мелешкевич