Nissan LEAF – тест-драйв без гальм або Друге покоління народного електрокару

Nissan LEAF – тест-драйв без гальм або Друге покоління народного електрокару

Взяла на тест-драйв електрокар Nissan LEAF другого покоління. Їду по місту працюючи лише педаллю акселератора («газ»). Електроніка забезпечує уповільнення з інтенсивністю до 0,2g, при цьому спалахують стоп-сигнали. Система рекуперації ефективно гасить швидкість машини. Ніссанівські інженери назвали технологію e-Pedal та довели рівень її впливу до максимуму. З такими параметрами досить зручно рухатися в завантаженому міському трафіку або їхати в стабільному темпі.

Чому вступ не звичний, а відразу про технології?!

По іншому з електроавтомобілями не виходить. Вони про майбутнє, що вже стало сьогоденням! Хто спробував, навряд чи зі мною посперечається)

Отже, хоч і з великим запізненням після світової прем’єри, але Nissan LEAF восени приїхав в Україну. В одній комплектації, але по обладнанню це майже ТОП: електромотор на 110 кВт (150 к.с.) та акумулятор на 40 кВт*год, світлодіодні фари та ліхтарі, шість подушок безпеки, адаптивний круїз-контроль, мультимедійна система з 8-дюймовим сенсорним дисплеєм та провідною підтримкою Apple Car Play та Android Auto, підігрів сидінь та керма (моя улюблена функція в холодну пору року)), а ще, вже звичні нам, але дуже важливі асистенти контролю рядності, «сліпих зон» та камера кругового огляду.

  • Передній привід
  • Час розгону 0-100 км/год - 7,9 с
  • Максимальна швидкість - 144 км/год (максималка обмежена електронікою з метою економії, оскільки після 140 км/год батарея розряджається дуже швидко)

Найважливіше, що цікавить читачів - запас ходу. Виробником обіцяно на рівні 270 км у змішаному режимі «місто/траса» і аж 389 км - у міському циклі (значення за наближеним до реальності циклом WLTP) і та-да-дам! По факту – має мінімальне відхилення в 20-30 км. Навіть якщо взимку при мінусовій температурі ми отримаємо – 200 км, це буде прекрасний показник.

 

Повне заряджання при живленні від звичайної розетки - 21 год, від станції прискореної зарядки - 7 год 30 хв. Не можу не відмітити, що це єдине авто з електротягою (мною тестованих), з яким у мене не було жодних проблем із зарядкою від звичайної розетки! Ніякі заземлення і таке інше… Фух! Все легко і просто. Розуміючі питання люди знають про що мова)

Досить лаконічна, але інформативна панель приладів. 

Nissan LEAF нового покоління, на відміну від свого попередника, достатньо просторий для зручного розміщення 5-ти пасажирів, включаючи водія.

Матеріали внутрішнього оздоблення приємні, добротні, але недорогі.

Дуже зручно, що індикатор заряджання знаходиться під лобовим склом та горить синім кольором, інформуючи про готовність до поїздки.

Щодо емоцій, то Nissan LEAF дуже стильний, а ще не можна звикнути до ідеальної тиші під час руху, швидкості реакції, легкого керування та динаміки в усьому діапазоні швидкостей.

Гарантія збереження ємності батареї - 8 років / 160 000 км пробігу, на сам електрокар - 3 роки / 100 000 км пробігу, на електричні компоненти - 5 років або 100 000 км пробігу.

Вартість Nissan LEAF в Україні – від 928 960 грн. (що приблизно 35 000 у. о.).

Нагадую, що для нашого покупця представлена тільки одна комплектація авто, то доплата є лише за колір: 2-колірне забарвлення з контрастним дахом, кольори «металік» та «перламутр».

Післяслово: Nissan LEAF - комфортний, легкий у керуванні, має стильний дизайн, але в той же час привертає увагу розуміючого справу покупця. Він точно не про понти, а про раціональність. Він вже має армію своїх фанатів, яка без сумніву буде тільки збільшуватися!

Сьогодні портрет його покупця — це житель приватного будинку або якщо квартири, то з місцем на паркінгу з електрозарядкою, який у середньому проїжджає 150 км на день, щоразу встановлює автівку на підзарядку після повернення додому та має ще один автомобіль із двигуном внутрішнього згорання (бензин/дизель) на випадок далеких поїздок.

 

Пильнуйте на дорозі!

Ваша Alwaysbusymama Альона Бондаренко