14 книг про бізнес у 2019 році від Business Insider

14 книг про бізнес у 2019 році від Business Insider

Видання Business Insider опублікувало список з 14 бізнес книг, які виходять в 2019 році, і заслуговують на увагу, 

The Surprising Science of Meetings ( “Вражаюча наука про зустрічі”), Стівен Рогельберг

Посібник від професора менеджменту Університету Північної Кароліни і консультанта IBM і Procter & Gamble про те, як ефективно проводити зустрічі.

Be Fearless ( “Будь безстрашним”), Жан Кейс

Колишній топ-менеджер AOL і перша жінка-голова Національного географічного товариства розповідає про п’ять принципів, які допоможуть побудувати кар’єру і домогтися поставлених цілей.

The Age of Surveillance Capitalism ( “Епоха спостерігацького капіталізму”), Шошана Зубофф

Професор Гарвардської бізнес-школи досліджує угоду між клієнтами і їх конфіденційністю і зручністю, які надають сучасні технологічні гіганти в обмін на персональні дані.

The Prosperity Paradox ( “Парадокс процвітання”), Клейтон Крістенсен, Ефоса Оджомо, Карен Діллон

Книга-дослідження про те, як інновації можуть підштовхнути до соціальних і економічних змін.

Digital Minimalism ( “Цифровий мінімалізм”), Кел Ньюпорт

Професор Джорджтаунського університету дає поради, як скоротити час, проведений в інтернеті, і приступити до виконання дійсно завдань.

Zucked, Роджер Макнеймі

Автор – ранній інвестор в Facebook і ментор Марка Цукерберга. У своїй книзі він заявляє, що Facebook руйнує світ і розповідає, чому його потрібно зупинити.

Why Do So Many Incompetent Men Become Leaders ( “Чому так багато некомпетентних людей стають лідерами”), Томас Чаморро-Премусік

Професор Університетського коледжу Лондона і Колумбійського університету, грунтуючись на багаторічних дослідженнях і особистому досвіді, демонструє як чоловіки, які не обов’язково будуть ефективними лідерами, отримують роботу і вчить розрізняти заслужену компетентність і банальну впевненість.

The Enlightened Capitalists ( “Освічені капіталісти”), Джеймс О’Тул

Директор Центру етичного лідерства та прийняття рішень при Університеті Південної Каліфорнії описує, як бізнес-лідери намагалися не тільки заробити гроші, але принести користь суспільству – іноді з сумними результатами.

Loonshots, Сафі Баколі

Moonshot – термін з Кремнієвої долини, яким описують агресивне зростання компанії. У своїй книзі фізик і біотех-підприємець Сафі Баколі аналізує, як групи раптово відмовляються від радикальних змін, не залежно, чи це корпоративний проект, політика чи просто пробка.

The Making of a Manager ( “Народження менеджера”), Джулі ЗУО

Розповідь віце-президента Facebook по продуктовому дизайну про становлення себе в ролі менеджера.

Nine Lies About Work ( “Дев’ять неправдивих речей про роботу”), Маркус Бакінгем, Ешлі Гудал

Бакінгем – автор декількох книг з менеджменту та професійного розвитку. Разом з Ешлі Гудал, старшим віце-президентом Cisco по лідерству і розвитку команд, він розвінчує найнебезпечніші міфи про роботу – наприклад, що ідея корпоративної культури вища за все інше.

Firefighting ( “Гасіння пожежі”), Бен Бернанке, Тімоті Гайтнер, Генрі Полсон

На честь десятиліття фінансової кризи три експерти в економічній політиці розповідають про його причини, своїх діях під час краху і уроках, які повинен отримати світ.

Tim Cook, Леандер Кані

Редактор видання Cult of Mac розповідає біографію генерального директора Apple Тіма Кука і пояснює, чому його можна вважати генієм, який вивів компанію на новий рівень.

Trillion Dollar Coach ( “Тренер на мільярд доларів”), Ерік Шмідт, Джонатан Розенберг, Алан Ігл

Біографія бізнесмена Білла Кембелла від провідних фігур Кремнієвої долини. Автори діляться порадами про роботу, які вони дізналися від 80 студентів Кембелла.