Мрієте навчитися шити? Ідеальний онлайн підручник існує!

Мрієте навчитися шити? Ідеальний онлайн підручник існує!

Сучасний та цікавий посібник це, з одного боку, ключ до успішного навчання, а з другого – одна з головних освітніх проблем сьогодення. А коли мова йде про онлайн порадник, то ситуація виглядає майже безнадійною. На щастя, з’являються ті, хто створює онлайн-курси, які відповідають усім світовим вимогам.

Епоха дистанційного навчання тільки починається. Судячи з усього, навіть після подолання епідемії, мало хто захоче повного повернення до колишнього способу навчання, де учінь повністю прив’язаний до парти. Тому, той викладач, хто першим створить власний онлайн-посібник має шанс стати найуспішнішим, тай напевно, найбагатшим з вчителів. Але що робити тим, хто не зможе платити за онлайн-програму?

Голда Виноградська – український модельєр,  громадський діяч та голова Національного галузевого партнерства в легкій промисловості Fashion Globus Ukraine – впевнена, що онлайн-підручники мають бути безкоштовними, та знаходитися у відкритому доступі.

Саме така «відкритість» чекає на перший принципово новий онлайн-посібник, створений для студентів швейних профтехучилищ.

«Я стала мріяти про створення нових навчальних матеріалів ще 5 років назад, коли була радником міністра освіти – саме тоді я змогла вивчити стан справ профтехучилищ нашої галузі в цілому», – розказує Голда. А система профтехосвіти мріяли про сучасні матеріали понад 25 років! Мова не йшла про перекладі підручника з російської на українську, хотілось створити щось принципово нове, із врахуванням інновацій у швейному виробництві, зроблене сумісно викладачами профтехосвіти та дизайнерами, виробниками, постачальниками тканин і обладнання, – усіма тими, хто виступає роботодавцями для випускниць швейних училищ.

Підручник «Професія творити моду» створювався викладачами професійних училищ Києва, Харкова, Хмельницького та Хуста, кожен матеріал рецензувався експертною групою з дизайнерів, виробників одягу, викладачів приватних швейних шкіл. Цей процес був організований громадською організацією «Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України», куди входять як дизайнери, так і виробники одягу зі всієї України. Проект створювався за підтримки Українського Культурного Фонду.

Це абсолютно новий учбовий посібник як за формою, так і за змістом. «У нашому проекті розділи подані за асортиментом: все про блузки, жакети, спідниці, сукні та брюки», – розповідає організатор проекту. Завдяки цьому матеріал вийшов наповненим різним досвідом, насиченим та сучасним. Кожен розділ має приклади розробок українських дизайнерів, вивчає досвід світової моди  та популяризує вітчизняну. Окрім того в проекті є і фешн бібліотека- з рубриками «Генії української моди», обзорами професій в фешн індустрії, базою всіх учбових закладів України, які готують фахівців для галузі, історії самих цікавих показів в історії світової моди тощо.. Крім того, спеціально для даного онлайн-видання записувалися тематичні вебінари.

Безумовно, даний онлайн-курс стане прикладним посібником не тільки для студенток профільних училищ, а й для будь-якої людини, яка бажає навчитися шити.