«Перевірено Alwaysbusymama». Студія чистки OSCAR Dry Clean Studio

«Перевірено Alwaysbusymama». Студія чистки OSCAR Dry Clean Studio

Ми не зупинилися на досягнутому стосовно дослідження чистоти й догляду та вирішили відвідати Студію чистки OSCAR Dry Clean Studio, створену найбільшою в Україні мережею хімчисток UNMOMENTO в 2006 році. OSCAR  - унікальний проект, аналогів якому немає і сьогодні. 

OSCAR Dry Clean Studio надає найширший спектр послуг, пов’язаних з обслуговуванням ексклюзивного одягу, із застосуванням індивідуального дизайнерського підходу в поєднанні з новітніми технологіями.

У чому унікальність студії, особливо при замовленні чищення піджака, придбаного за півмільйона гривень, а також чи є конкуренти й плани на майбутнє — розповіла Світлана Юлдашева, генеральний директор OSCAR Dry Clean Studio.

Світлано, як Ви вважаєте, чому виникла необхідність створення OSCAR?

Усе сталося в далекому 2006 році. Тоді я працювала директором мережі UNMOMENTO, причому вже два роки. Відверто кажучи, цього часу було достатньо для того, аби усвідомити, що є речі, які не можна обробляти просто поточним хімічним чищенням. Було прийнято рішення виділити окремий проект преміум-класу з назвою OSCAR. Я реально розуміла, що доведеться працювати з речами, яким протипоказані всі види чистки, а іноді й із речами, які потрібно просто розібрати і зібрати по ниточках. Це мистецтво і це енергія майстрів: швачок і технологів. Це особливий підхід до вибору препаратів, засобів та й узагалі до роботи з ексклюзивною річчю.

У чому унікальність OSCAR?

Унікальність OSCAR у тому, що майстри студії працюють  зі складними речами, яким заборонені усі види обробки. На кожну річ або кожен виріб клієнт отримує індивідуальну консультацію від технолога. На всіх етапах залучено кращих фахівців Києва й України загалом. Варто зазначити, що таких фахівців ми навчаємо всім надсучасним технологіям, які перевірені та вдосконалені нами в мережі UNMOMENTO. Кожна річ — це ніби витвір мистецтва. Насамперед ми зважаємо на те, чи знадобиться демонтаж певних деталей, чи, можливо, потрібне індивідуальне або ручне чищення.

Яка річ була найбільш ексклюзивною в OSCAR, чи запам’яталося щось особливе, принесене клієнтами для чищення?

Так, було чимало цікавих речей. Що складніші технологічно та більш брудні речі, то цікавіше з ними працювати. Згадую одну клієнтку, яка принесла піджак масою майже 5 кг вартістю 500 тис. грн. Він належав одній із вітчизняних селебріті. Усі хімчистки, куди приносили цей піджак, відмовлялись обробляти такий дорогий наряд, а ми взялися за справу і не підвели ні сподівань клієнта, ні самих себе та власне ім’я. Клієнтка вдовольнилася результатом, а нам було дуже цікаво працювати з такою непересічнпіджаковою річчю.

Кажучи про сферу послуг, звісно ж, слід розуміти якість, сервіс тощо. Але передусім це люди. Поспілкуймося про повагу й любов до людей та бажання зробити їм якомога приємніше завдяки своїй роботі. За що Ви поважаєте й любите своїх клієнтів?

Я ніколи не замислювалася над цим питанням. Я в принципі люблю людей. І коли я щось роблю, називаю це «прикрашати світ». І коли ти обмінюєшся енергією, ти даруєш людям класний сервіс, отримуєш у відповідь емоцію, наповнення. Мені подобається цей процес обміну енергією.

Україна розвивається, чимось нагадує Америку, чимось — Європу. Одначе у нас власний шлях. Ми зараз перебуваємо на етапі становлення певної культури, визначених правил: етикету, бізнес-етикету. Цікавий час трансформації цінностей та бізнесу взагалі. 

Кого з учасників цього сегмента ринку Ви вважаєте конкурентом OSCAR?

В OSCAR немає конкурентів. Слова «ексклюзивне чищення» намагаються скопіювати чимало аналогічних підприємств, але суть OSCAR неповторна. Вона полягає в наявності професіоналів, які у нас працюють, у постійному динамічному творчому підході. Це можна тільки винайти, а ось скопіювати неможливо.

Чи застосовуєте систему лояльності для клієнтів OSCAR?

Відверто кажучи, в OSCAR програму лояльності для клієнтів застосовувати доволі тяжко та й немає в цьому потреби. Адже це філігранна робота, і вона дуже складна. Для наших клієнтів знижка — це вторинний момент. Адже це ті люди, для яких у пріоритеті буде те, який вони матимуть бездоганний вигляд, для них дуже важливий гардероб. І повірте, це не снобізм, оскільки нашим клієнтам не дозволено відвідувати, наприклад, різні заходи, бізнес-зустрічі в неналежно  випрасуваній сорочці або в сукні з дрібними плямами...

Я обожнюю людей, які по-справжньому цінують свою роботу. Ви — одна з тієї категорії осіб, що дійсно живуть своєю справою. У чому секрет?

Ми вміємо любити красу, переймаючись деталями: комбінаціями тканин і квітів, елементами декору, грайливими барвами світла. Ми розуміємо природу цієї краси та сприймаємо виріб/річ як цілісний образ. Над кожним виробом працює величезна команда професійних майстрів студії: технологи, прасувальники, кравці, дизайнери, конструктори. ТАК ПРАЦЮЄМО ЛИШЕ МИ!

До чого прагнете, удосконалюючи бізнес? Які плани на майбутнє?

Я хочу, щоб люди, які обслуговуються в OSCAR, завжди отримували ту емоцію і той результат, на який вони розраховують. І взагалі ми повинні перевершувати в усьому. Я хочу, щоб люди, які до нас приходять, відчували, що ми їх любимо, адже ми працюємо з любов’ю. Бо сьогодні всі закони маркетингу, які є чинними вже багато років, уже не працюють, не дають колишнього ефекту. Ринок перенасичений різноманітними фішками та трендами, і здивувати чимось своїх клієнтів досить складно. Проте дивувати потрібно обов’язково. Тому ті люди, які скористалися сервісними послугами OSCAR, вже завжди будуть із нами, це наші клієнти.

Що побажаєте читачам Alwaysbusymama?

Бажаю бути щасливими. Це я зараз не про хімчистку. Я завжди за те, щоб усі були щасливими, тому що життя настільки класне. Попри те що ми живемо в епоху турбулентності, світ має бути добрішим, а люди — щасливими, усупереч усьому.

Насолоджуйтеся кожним моментом життя, а турботу про свої речі довіряйте професіоналам OSCAR Dry Clean Studio!

«Перевірено Alwaysbusymama»

 

Розмовляла: Альона Бондаренко

Редактори: Лариса Сонько, Анастасія Івашина

Фото: Олена Мелешкевич