В Hyatt Regency відбувся кулінарний майстер-клас  з приготування макарон від Сіми Фоміної

В Hyatt Regency відбувся кулінарний майстер-клас з приготування макарон від Сіми Фоміної

Ніхто не знає точної дати появи цих круглих тістечок, але в тому, що вони захопили любов гурманів всього світу, сумніватися важко.

Про історію macarons і людей, які її вершили, про секрети та тонкощі їх приготування, про любов до кондитерської справи та Парижу, ми дізнались під час майстер-класу від шеф-кондитера готелю Hyatt Regency Сіми Фоміної, що відбувся 1 червня.

Всі гості, під чітким керівництвом Сіми, власноруч приготували 4 різноманітні смаки макарон.

Як це було – далі)

Макарон споконвіку був улюбленим десертом французьких монархів. Рецепт до Франції привезла італійська принцеса Катерина Медічі, що вийшла заміж за Генріха II, Короля майбутньої республіки. У це важко повірити, але в далекому 16 столітті макарони представляли собою просте печиво з мигдального борошна, яєчних білків і цукру. Ніяких екзотичних смаків і райдужних кольорів, ніякої кремової начинки, тільки тісто.

Другим шаром макарон обзавівся на початку 20 століття. П'єр Дефонтен - онук Луї Ернеста Ладур (власник першого в Парижі чайного салону Laduree) вирішив склеїти дві половинки печива разом за допомогою солодкої шоколадної маси, відомої у французькій кухні як «ганаш» (ganache). Таким чином, макарон став звичного для нас вигляду.  

До речі, вимовляти треба все ж «макарон», як того вимагає французька транскрипція. Макарун (macaroon) - це зовсім інше печиво, яке в 90% випадків готується з яєчних білків і кокосової стружки.

 

Велика честь побачити святая святих – кухню, велике щастя навчатися у кращих з кращих, велика радість, коли суботній день проводиш в фантастичній компанії!

Було цікаво, пізнавально, весело і звісно смачно! Фото – кращий тому доказ) 

Більше фото - тут.