12 найкращих серіалів для жінок, які надихають повернути своє життя на 180 градусів

12 найкращих серіалів для жінок, які надихають повернути своє життя на 180 градусів

Серіали, які вчать мільйони глядачок бути сміливими, впевненими в собі і ніколи не погоджуватися грати другорядну роль в житті.

У 2017 році в 24% фільмів головні ролі діставалися жінкам. Для порівняння, в 2009 році було всього 15%. Позитивну тенденцію підтверджують і серіали: в останні роки з'явилось все більше цікавих проектів з яскравими героїнями в головних ролях. Одні з них будують успішну кар'єру, інші - знаходять любов, покликання або відкривають в собі несподівані таланти; але абсолютно всі вчать мільйони глядачок бути сміливими, впевненими в собі і ніколи не погоджуватися грати другорядну роль в житті.

#1 Циганка (Gypsy 2017)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 1
 

У ролях: Наомі Уоттс, Софі Куксон, Біллі Крудап, Карл Глусман

Джин Хеллоуей - психотерапевт з Нью-Йорка, готова піти на все, щоб допомогти пацієнтам. Але на ділі її методи (стеження за пацієнтами, вторгнення в їхнє життя) порушують лікарську етику і приносять більше шкоди, ніж користі. У житті самої Джин теж не все в порядку, і психотерапевт змушена шукати рішення вже власних проблем.

#2 Начальниця (Girlboss 2017)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 2
 

В ролях: Брітт Робертсон, Еллі Рід, Джонні Сіммонс, Альфонсо Маколей

Серіал знятий по популярній книзі «#Girlboss», в якій засновниця модного бренду Nasty Gal Софія Аморузо розповіла свою історію успіху. Всього за 12 місяців дівчині вдалося побудувати імперію, яка приносить $ 100 млн в рік. А почалася ця історія з шаленого кохання до вінтажних речей і сміливості піти по шляху своєї мрії.

#3 Жирним шрифтом (The Bold Type 2017 - теперішній час)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 3
 

В ролях: Кеті Стівенс, Аїша Ді, Меган Фейхі, Метт Уорд

Комедійний серіал про трьох подруг, які працюють в модному журналі. Дівчата живуть яскравим, насиченим життям, закохуються і шукають себе. Хоч серіал і здається легким, в ньому зачіпаються важливі теми: рівноправності статей і різноманітності краси.

#4 Новенька (The New Girl, 2011 - теперішній час)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 4
 

В ролях: Зоуі Дешанель, Джейк Джонсон, Макс Грінфілд, Ламорн Морріс

Джессіка - вчителька початкової школи, яка, незважаючи на невдачі в особистому житті, залишається оптимісткою. Після розриву з молодою людиною вона переїжджає в нову квартиру, де живуть три хлопця. Так починається легка, кумедна і душевна історія про дружбу і кохання. 

#5 Їй це дуже потрібно(She's Gotta Have It 2017 - теперішній час)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 5
 

В ролях: ДеВанда Уайз, Ентоні Рамос, Лайрік Бент, Клео Ентоні

Художниця Нола з Брукліна розривається між трьома коханцями: поверхневим манекенником Грір, сентиментальним банкіром Джеймі і інфантильним велосипедистом Марсом. На кого ж зупиниться її вибір - головна інтрига новинки від Netflix.

#6 Проект Мінді (The Mindy Project, 2012-2017)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 6
 

В ролях: Мінді Калінга, Кріс Мессіна, Ед Уикс, Анна Кемп

31-річна акушер-гінеколог Мінді мріє знайти хлопця, але її поганий характер часто заважає їй налагодити стосунки з протилежною статтю. Жінка не впадає у відчай і робить все, щоб влаштувати своє особисте і професійне життя, яка у неї теж не клеїться.

 

 

 

#7 Без зобов'язань (Casual, 2015 - теперішній час)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 7
 

В ролях: Мікейла Уоткінс, Томмі Дьюї, Тара Барр, Няша Хатенді

Комедійний серіал про життя брата і сестри. Він - холостяк, творець сайту знайомств, у якого ніколи не було серйозних відносин з дівчатами. Вона нещодавно розлучилася і виховує дочку-підлітка. Брат і сестра вирішили допомогти один одному знайти другі половинки.

#8 Телефоністки (Las chicas del cable 2017 - теперішній час)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 8
 

В ролях: Ана Фернандес, Надя де Сантьяго, Бланка Суарес, Меггі Сівантос

У Мадриді в 1928 році відкривається телекомунікаційна компанія. Чотири жінки переїжджають до столиці Іспанії, щоб влаштуватися на роботу і почати нове життя. Цей драматичний серіал не тільки розповість історію кожної з головних героїнь, а й познайомить глядачів з непростою професією телефоністки.

#9 Королева цукрових плантацій (Queen Sugar, 2016 - теперішній час)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 9
 

В ролях: Рутина Уеслі, Дон-Ліенн Гарднер, Кофі Сірібо, Омар Дж. Дорсі

Серіал розповідає про сестер Борделон: успішна менеджер Чарлі і принципова журналістка Нове. Їхній батько помирає, залишаючи у спадок збиткову плантацію цукрової тростини. Чарлі і Нова повинні не тільки врятувати сімейну справу, але і вирішити конфлікти між собою. 

#10 Біла ворона (Insecure, 2016 - теперішній час)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 10
 

В ролях: Іса Рей, Івонн Ордж, Джей Елліс, Ліза Джойс

Цей серіал називають афро-американською версією «Сексу у великому місті». У центрі сюжету знаходяться дві подруги. Одна побудувала успішну кар'єру, але не може влаштувати особисте життя; інша живе з хлопцем, але відчуває труднощі на роботі. Дівчатам доведеться і впоратися зі своїми проблемами, і зберегти дружбу. 

#11 Все на краще (Better Things, 2016 - теперішній час)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 11
 

У ролях: Памела Адлон, Мікі Медісон, Ханна Аллігуд, Олівія Едвард

Сем - жінка середнього віку, на плечі якої звалилася купа проблем. Вона самотужки виховує трьох доньок, будує кар'єру, не забуває про особисте життя і намагається налагодити відносини з власною матір'ю, яка живе по сусідству. Незважаючи на шалений ритм життя, Сем не втрачає почуття гумору і залишається оптимісткою. 

#12 Зразкові бунтарки (Good Girls Revolt, 2015-2016)

12 крутих серіалів для жінок, які надихають на зміни у житті - 12
 

В ролях: Женев'єва Енджелсон, Анна Кемп, Ерін Майя Дарк, Хантер Перріш

Історична драма, яка переносить глядачів в 1969 рік. Три молоді жінки, які працюють в нью-йоркському журналі «Новини тижня», постійно стикаються з дискримінацією. Їм набридло це терпіти, і вони вирішують почати боротьбу за свої права.