9 найкращих мультфільмів 2018 року, які ви могли пропустити

9 найкращих мультфільмів 2018 року, які ви могли пропустити

Навіть якщо на початку року ви відповідально складаєте список мультфільмів, які потрібно подивитися, зібратися на все в кіно – дуже складно. Якраз на час канікул ми вибрали найпопулярніші мультики року, який минає, щоб вам було, що подивитися з дітьми. А якщо робити це в оригіналі, то можна навіть підтягти англійську (і почути голос Бенедикта Камбербетч).

1. “Людина-павук: Навколо всесвіту”. 6+

 

 

Дія розгортається в Нью-Йорку. Звичайний афроамериканський підліток Майкл Моралес, син поліцейського, виявляє у себе здатності Людини-Павука. Головна фішка мультфільму в тому, що існує кілька паралельних всесвітів, де є інші, альтернативні супергерої. І вони теж існують у вигляді Людини-Павука.

Сценаристи заявили, що дії мультфільму розвиваються незалежно від історії Пітера Паркера (оригінальної Людини-Павука).

Кому сподобається: фанатам супергероїв і сюжетів про Людину-Павука, які не проти трохи відступити від канонів.

2. “Суперсімейка 2”, 6+

 

 

Продовження популярного мультфільму «Суперсімейка», який вийшов у 2004 році, і ще одна історія про супергероїв. У сімействі Парр кожен володіє суперздібностями. Батько – неймовірною силою, мати може перетворити своє тіло у що завгодно, а діти можуть ставати невидимими, розвивати неймовірну швидкість і перетворюватися в монстрів. Вони вміють боротися зі злом, і в цей раз їм знову доведеться зіткнутися з ворогом і врятувати світ. Тільки робити це буде в першу чергу мама, залишивши батька-супергероя няньчитися відразу з трьома дітьми

Кому сподобається: тим, хто вірить в girl power і любить фільми про супергероїв.

3. “Крістофер Робін”. 6+

 

 

Зворушлива історія про змужнілого Крістофера Робіна – одруженого, з двома дітьми і складною роботою, яка заважає йому жити і проводити час з близькими. Але він зустрічає свого старого друга Вінні – на цей раз прямо посеред Лондона – і знову відправляється з ним в Чарівний ліс, щоб допомогти Вінні знайти загублених друзів.

У фільмі знімалися справжні актори, проте персонажі Вінні, Поросятко та інші звірі – анімовані ляльки. Фільм, по-перше, легко зіграє на почутті ностальгії, а по-друге, дасть можливість познайомити своїх дітей з улюбленими героями, якщо ви до цього часу цього не зробили.

Кому сподобається: шанувальникам сімейного кіно та сюжету про Вінні-пуха в різних інтерпретаціях.

4. “Смолфут”. 6+

 

 

Знову історія про магічні істоти – на цей раз головними героями стають йєті. Вони живуть в засніженому селі в горах і вважають, що людей не існує. Приблизно так, як людина вважає, що не буває йєті. Але їм доводиться зіткнутися з людьми і зрозуміти, як же сильно вони помилялися.

«Смолфут» – це чудова анімація, захоплива історія і «засніжена» атмосфера, яка відмінно підійде для зимових канікул.

Кому сподобається: любителям гір і пригодницьких історій.

5. “Ральф-руйнівник 2: Інтернетрі”. 6+

 

 

Повернення героїв мультфільму, який вийшов шість років тому. На цей раз громила Ральф, житель ігрового автомата, подорожує світом інтернету. Він і його подруга Ванілопа шукають деталь для зламаного автомата і натрапляють на різні труднощі. Дітям сподобаються яскраві персонажі і веселі жарти, а дорослі – повернуться на декілька років назад, коли були популярні ігрові автомати. Втім, ті, хто дивився перший фільм, вже встигли це оцінити.

Кому сподобається: любителям комп’ютерних ігор і «пасхалок».

6. “Грінч”. 6+

 

 

Відлюдькувата істота на ім’я Грінч живе у відокремленій печері та ні з ким не спілкується. Але ось напасть – весь інший світ вирішив святкувати Різдво. Інтроверта Грінча це неймовірно розлютило, і він вирішив вкрасти свято.

Мультфільм ідеально підійде фанатам Бенедикта Камбербетча (Benedict Cumberbatch) і тим, хто хоче підтягнути свою англійську. Актор озвучує головного героя, так що обов’язково дивіться мультфільм в оригіналі. А ще не забудьте про оригінальну книгу, можна почитати з дітьми під час канікул.

Кому сподобається: шанувальникам голосу Бенедикта Камбербетча і тим, хто втомився від Джима Керрі в ролі Грінча.

7. “Кролик Петрик”. 6+

 

 

Екранізація культової книги англійської письменниці Беатрікс Поттер. Історія протистояння веселого і безпосереднього кролика на ім’я Петрик і господаря будинку, який вирішив вести нещадну боротьбу з гризунами.

Деякі сцени з фільму знімалися в Австралії, куди кроликів ввозити суворо заборонено, тому головні персонажі фільму – анімовані.

Кому сподобається: тим, хто любить добрі дитячі мультфільми та книги про кролика Петрика.

8. “Прикрась прощальний ранок квітами надії”. 12+

 

 

Юна дівчина Макія належить до роду безсмертних ельфів. Живучи в ізоляції, вони регулярно піддаються нападкам з боку людей, які хочуть дістати загадковий секрет безсмертя. Одного разу, під час чергового нападу, Макії вдається сховатися в лісі. Там вона зустрічає юного хлопчика Еріала, що втратив батьків.

Кому сподобається: любителям японської анімації та романтичних історій.

9. “Острів собак”. 16+

 

 

Мультфільм режисера Веса Андерсона – творця знаменитих «Готелю Гранд-Будапешт» і «Королівства повного місяця». Головний герой, хлопчик Атарі, який живе в японському місті. Його очолює злий мер – він доручив відправити всіх домашніх собак на острів-смітник. Атарі відправляється на цей острів, щоб знайти свого собаку Спотса.

Добрий мультфільм про жорстокий світ, тому рекомендуємо дотриматися вікового обмеження. Зате підліткам він чудово підійде як історія про міцну дружбу. Краще дивитися мультфільм в оригіналі.

Кому сподобається: вдумливим дітям, фанатам Веса Андерсона і особливо тим, хто любить мультфільм «Незрівнянний містер Фокс».