Мільйон в інстаграмі? Легко! Заробляй на своєму досвіді і знайди справу свого життя!

Мільйон в інстаграмі? Легко! Заробляй на своєму досвіді і знайди справу свого життя!

Розчинилася в шлюбі? Забула, хто ти є як особистість?
Авторка методики відповідального лідерства GDK Юлія Бурковська запевняє, що ніколи не пізно знайти справу свого життя і почати реалізовуватись в новій сфері. 
 
Часто за прагненням піклуватися про сім‘ю, народжувати та виховувати дітей, забезпечувати чоловікові комфорт та затишок ми, жінки, забуваємо про власні амбіції. Втім, ніколи не пізно почати проявляти свою експертність, а можливо навіть і монетизувати свій досвід. Я пропоную тобі  поміркувати над простими питаннями, і розібратися, де ти можеш засяяти новими гранями!
 
Запитання перше: Що ти знаєш трохи більше, ніж середньостатистична людина? Які спостереження доступні тобі в більшій кількості, ніж іншим, просто тому, що ти регулярно займаєшся однією й тією ж справою впродовж тривалого часу? Можливо, ти щовихідних підшукуєш для дітей розваги, тому добре знаєш усе про розважальні центри, парки, виставки, майстер-класи по слаймах і відкриті майданчики? Якщо ти зараз подумала: а хто ж про ці місця не знає?! – поспішаю запевнити: звичайні люди, у яких діти вже дорослі, а онуки рідко потрапляють під крило на вихідні, точно менш обізнані, так само як і бездітні поки що друзі у яких, втім, є похресники та племінники!  І твої інсайти їм би знадобилися. Та й серед активних матусь навряд чи є аж так багато системних і докладних експерток в цій ніші, просто тому що структурувати знання – це вже чимала праця. 
 
Інший приклад: у тебе  юридична освіта і ти більше за інших матусь знаєш про права дитини. Спостерігаючи за тим, як у парках розваг нехтують правилами безпеки, чи допускають виснажливу чергу в занадто шумних ТРЦ, ти зауважуєш подумки, що це порушення ваших прав як споживача? Вітаю! Твоя експертність може полягати у юридичних правах дитини!
 
Запитання друге: Чи могла б ти навчити цьому іншу людину? 
Якщо твої знання можна структурувати хоча б у ТОП-5 базових правил, спостережень чи особливостей, та ще й зрозуміло викласти це подрузі, яка поки що не в темі – значить, ти можеш навчати! І раптом тобі зараз в голову лізуть думки, що є повно людей, котрі знають значно більше  – жени ці думки якнайдалі. Перфекціонізм – це зворотній бік прокрастинації. Щороку в Україні на юридичний факультет вступають десятки тисяч абітурієнтів, але це не означає, що в країні залишиться лише один юридичний експерт – найрозумніший. Зовсім ні. Твоє базове знання, неабиякий досвід «в полях» та готовність вивчати нішу – це вже вартісна експертиза. І зараз ми розглянемо, як її монетизувати. 
 
Запитання третє: Як зміняться люди, котрих я навчу? 
Зосередься не на собі, а на тій користі, яку ти даєш людям. Якщо ти виховуєш двох донечок і можеш скласти «Топ-10 хоббі та розваг для маленьких дівчаток», – подумай, як можна полегшити життя матусям, котрі щойно народили дівчинку і геть нічого не знають про виховання? Як допомогти їм заощаджувати на гарному вбранні? Де є місця для розваг немовляток? Які ляльки найдужче подобаються дівчаткам і що крім ТРЦ є у різних районах міста для розвитку? Зроби огляд  он-лайн курсів для матусь, котрі не мають часу навчатися!
 
Якщо люди, котрих ти навчаєш, стали щасливішими, їм легше визначитись з якісними розвагами чи вони заощаджують завдяки твоїй експертизі  – чудово! Тепер вони потребують тебе як експертку! Запиши кілька коротких відео на три-чотири універсальні теми, об‘єднай їх у невеличкий базовий курс і встанови символічну ціну на відео-семінар, скажімо «100 дрібниць для мами дівчинки». Запропонуй потенційним спонсорам співпрацю і викладай відео безкоштовно в інстаграм чи тік-ток. Боїшся одразу продавати? Просто займи експертну нішу у темі, яка тобі відгукується, і давай користь безкоштовно, просуваючи свій блог і паралельно вивчаючи питання монетизації.
 
Впевненість у собі, швидкі зміни у житті, збільшення доходів сім‘ї – всьому цьому можна навчитися. 
Якщо ти готова до змін – записуйся на курс відповідального лідерства GDK  https://www.gdk.in.ua