ТЕСТ-ДРАЙВ: Land Rover Defender - ідеальний партнер для твоїх пригод. Його межа — ти!

ТЕСТ-ДРАЙВ: Land Rover Defender - ідеальний партнер для твоїх пригод. Його межа — ти!

Немає нічого приємнішого за спонтанну подорож. Я, моя сім’я та Defender, що рухається по трасі Е-95 у напрямку Одеси. Ідеальна компанія. Чи не правда?

 

Defender нового покоління великий, комфортний, технологічний, але водночас дуже утилітарний і витривалий з неабиякими чудернацькими фішками та сміливим «нальотом» іміджевої брутальності, при цьому зберігши «фамільні риси».

Історія Defender нараховує понад 70 років. За цей час позашляховик трансформувався і в дизайні, і в технічних характеристиках. Тому новий – це насправді новий: від нових моторів до найжорсткішої конструкції кузова за всю історію бренду. Не говорячи вже про нове оснащення. Зберігши традиційну ДНК, Defender осучаснили, тому він готовий доводити свою непереможність сьогодні, як і багато років поспіль.

Віконця в даху над багажником (або ж над третім рядом сидінь), окремі задні ліхтарики, округлий малюнок головної оптики, рифлені вставки на капоті (пластик) і за задніми дверима — ось лишень найпритаманніші з них.

Дизайнери Land Rover сформували нове, сучасне бачення виразного стилю Defender: надали йому цілеспрямовану вертикальну посадку, яку називають командирською, та розмістили «альпійське» вікно у даху. Але зберегли задні відкидні двері з бічним кріпленням петель та зовнішнім кріпленням запасного колеса – для підкреслення автентичного характеру позашляховика. 

Тестовий Land Rover Defender оснащений турбодизельним силовим агрегатом об’ємом 2 л і потужністю 240 к.с. Він легко набирає швидкість, легко її втрачає, легко змінює напрямок руху.

Зважаючи на дуже велику вагу, Land Rover майже не крениться, ти просто плавно їдеш усе швидше та швидше, а потім розумієш, що його межа — це ти.

 

Позашляховий арсенал Defender навіть без класичного набору (зниження з блокуваннями) викликає повагу. У Terrain Response чималий вибір режимів для всіх видів покриттів: пісок, бруд, сніг, каміння, брід.

Пневмопідвіска змінює просвіт від 210 до 290 мм. Одна з головних родзинок — система Wade Sensing. Вона сама визначає глибину броду, а після проходження просушує гальма. І той самий солідний запас щодо прохідності потрібен скоріше навіть не для екстриму, а задля впевненості та спокою водія.

Лаконічна та стильна передня панель виявилася ще й практичною. Розетки, величезна поличка в передній панелі та справжній стелаж між передніми сидіннями. На задньому ряду неабияк просторо! Схоже, з урахуванням можливості встановлення третього ряду сидінь (і збільшення кількості посадкових місць до восьми) новий Land Rover мітить ще й на роль грамотного сімейного «експедиційника» з величезним багажником у 2380 л.

Позашляховик відмінно виглядає в місті, чудовий у далеких поїздках на дорогах будь-якої якості. Я не перевіряла, але, як свідчать тести й розповідають досвідчені користувачі Defender, — безкомпромісний на бездоріжжі.

До автомобіля можна додатково замовити один з чотирьох пакетів аксесуарів, які пасуватимуть саме вашому  стилю життя.

 

Пакет Explorer підійде для дослідників важкопрохідних місцевостей. До пакету входять: Багажний бокс на даху, зовнішній тримач обладнання розташований збоку, збільшені повітрозбірники, захист колісних арок, класичні передні та задні бризковики. (Вартість від 193 650* гривень).

 

Пакет Adventure призначений для шукачів пригод і любителів зійти зі звичного маршруту. До нього входять такі необхідні аксесуари, як інтегрований повітряний компресор,  Зовнішній тримач розташований збоку, портативний душ, рюкзак-підлокітник. (від 132 400* гривень)

 

Комплект  Country містить усе необхідне для подорожей замісто: класичні передні та задні бризковики, перегородка багажного відділення у повну висоту, портативний душ, задні захисні накладки, захист колісних арок. ( від 87 190* гривень)

 

Urabn Pack створений для підкорювачів кам’яних джунглів. До його складу входять яскраві накладки на педалі, задні захисні накладки, кришка на запасне колесо та передні бризковики. (від 67 900* гривень)

Ціна стартує від 1 946 675* гривень (у перерахунку від 22.06.2021 згідно курсу вказаному на сайті winner.ua). Тестовий автомобіль у комплектації First Edition.

Витрата пального — від 10 до 13 л на 100 км.

Defender вже отримав більше 50 світових нагород, серед яких «Автомобіль року 2020» від Top Gear, «Позашляховик року 2021» від MotorTrend, «Кращий позашляховик 2020 року» від Autocar та «Кращий автомобільний дизайн у світі 2021 року».

Як на мене, головне завдання Land Rover Defender — подарувати власникам приємного напарника для пригод. І з ним він ідеально вправляється!

 

Перевірено Alwaysbusymama!