«Перевірено Alwaysbusymama»: Міжнародний ліцей МАУП

«Перевірено Alwaysbusymama»: Міжнародний ліцей МАУП

Що старшим стає мій син, то прискіпливіше я звертаю увагу на діяльність середніх загальноосвітніх закладів. Вважаю дуже гарною тенденцією збільшення кількості приватних шкіл, адже, попри всі намагання Міністерства освіти України, нині функціонування пересічних закладів загальної освіти залишає бажати кращого.

Отже, цього разу з «Перевірено Alwaysbusymama» ми завітали з інспекцією до Міжнародного ліцею Міжрегіональної Академії управління персоналом (МАУП).

Насамперед варто зазначити, що це приватний навчально-виховний комплекс. Адже тільки такий статус дозволяє мати у своєму складі дитячий садок і школу в одній структурі. Цей формат дуже зручний як для батьків, так і для дітей, оскільки всі освітні послуги розташовані на одній території, так би мовити, під одним дахом. Дитячий садок облаштовано в окремому приміщенні, де навчаються дітлахи із 3-річного віку.

У 2019/2020 навчальному році кількість дітей у ліцеї становитиме 550 осіб.

 

Звісно, хотілося б докладніше розповісти про діяльність цього закладу, проте надамо лише основну інформацію та певні подробиці, яких на сайті ліцею ви не знайдете. Наприклад, щодо нестандартного методу співбесіди дітей до вступу до першого класу. Тут немає жодних звичних для нас «закритих» кабінетів і запитань, що завжди викликають неабиякий стрес у дитини. Усе відбувається в актовій залі: килими, бахіли, цукерочки тощо. Батьки на задніх рядах, заповнюють анкети, а дітлахи просто бавляться в невимушеній атмосфері. А тим часом із ними спілкуються психологи, до того ж в ігровому форматі, прямо на килимі посеред зали. Один психолог робить якісь позначки у записнику, а інший перевіряє психологічну готовність дитини. Потім так звану  співбесіду проводять два вчителі англійської мови. Саме в такій атмосфері відбувається відбір до закладу. Діти навіть і не здогадуються, що складний тест-відбір пройдено, саме коли вони захоплено гралися.

Круто, авжеж?

Наповнення кожного класу в ліцеї МАУП сягає щонайбільше 16 дітей. А починаючи з першого класу до програми включено поглиблене вивчення англійської мови. Програма створена таким чином, що дозволяє дітям вивчати мову в ігровій формі. У вигляді унікальних проектів дітлахи промовляють декілька разів різні слова й фрази, що надає змогу вивчати граматику й активно практикувати розмовну мову.

До прикладу! Уже з першого класу один будь-який урок на місяць, скажімо, будь-то природознавство чи математика, ведеться англійською мовою. Це вельми цікавий формат, адже видається так, що не вся дисципліна викладається англійською мовою, а кожен четвертий урок. Тож, у дитини чітко сформульоване поняття, що українською мовою можна висловитися так само, як і англійською. А ще можна обрати другу іноземну мову на власний розсуд: французька, німецька, польська.

Усі меблі у школі від провідних європейських виробників: комфортні, ергономічні, сучасні, виготовлені з екологічно чистих матеріалів, парти оснащені металевими каркасами й антивандальним покриттям. Інтерактивні дошки, весь необхідний наочний інвентар, сучасне обладнання класних кімнат і навчальних кабінетів — усе спрямовано на забезпечення комфортного навчального простору дитини та максимального зацікавлення. Адже сучасні діти зовсім інакше сприймають інформацію і комп’ютерні технології, які тут максимально адаптовані для освітнього процесу, тільки цьому в допомогу.

Щодо фізичного виховання пріоритетним напрямом для хлопців вважаються ігрові види спорту, а у дівчат — степ-аеробіка.

Творчі студії та секції в ліцеї різноманітні, себто на різні смаки й таланти дітей — кікбоксинг, футбол, акторська майстерність, черлідинг, вокал, хореографія тощо. На базі ліцею працює філія однієї з найкращих музичних шкіл України — музична школа естрадно-джазового мистецтва. Викладачі приходять на уроки чітко за розкладом, а учні наприкінці навчального року отримують дипломи й табелі від музичної школи.

Концепція ліцею полягає в тому, щоб максимально зібрати все корисне під одним дахом і щоб батьки даремно не витрачали час, доставляючи дітей по різних районах Києва на той чи інший потрібний урок в різні заклади. Як на мене, такий формат дуже зручний.

Ще однією особливістю є концепція «легкого портфелю». Суть полягає в тому, що всі домашні завдання дитина має виконувати безпосередньо у школі, а вдома вона має відпочивати. Адже цілком неправильне твердження про те, що дитина, аби гарно навчатися, мусить до півночі висиджувати разом із батьками і робити домашнє завдання. Усі домашні завдання виконують лише у класі, і всі підручники зберігають в індивідуальній шафі.

Оскільки учні перебувають на навчанні в ліцеї з 9:00 до 18:00, то передбачено триразове харчування з можливістю вибору страв із двох меню та дієтичне харчування.

Власне заклад оснащений сучасною системою безпеки, яка передбачає наявність камер спостереження. На території та в приміщенні ліцею задіяні співробітники охоронної служби. Для зберігання особистих речей у шафах також передбачена система безпеки, зокрема це використання учнями електронних браслетів.

Наступного року вартість навчання у ліцеї становитиме 12500 грн, до якої входять: триразове харчування, усі навчальні матеріали та підручники й навіть сума оплати за деякі секції.

Наостанок я запитала директора ліцею Олену Петрівну, що найбільше вона любить в своїй роботі, й отримала таку відповідь:

«Ми — школа, яка створює можливості для дітей. У своїй роботі найбільше я люблю дітейУ сучасному світі дати дітям гарну освіту — це один із найважливіших обов’язків і завдань батьків. Адже належна освіта відкриває великі перспективи і великі можливості побудови майбутнього життя. Міжнародній ліцей МАУП — це якраз та школа, яка ці можливості створює і максимально забезпечує вибір для розвитку індивідуальних нахилів, побажань, здібностей кожної дитинки. Запрошуємо всіх до ліцею!».