1500 обідів щодня, вчителі в теробороні та бомбосховище для мам з дітьми. Трансформація школи під час війни

1500 обідів щодня, вчителі в теробороні та бомбосховище для мам з дітьми. Трансформація школи під час війни

Кажуть, що у темряві добре видно Світлих людей. Війна стала лакмусовим папірцем для всіх нас.

Зараз ми, українці, проходимо екзамен на людяність, чуйність та відкритість, щоправда платимо за нього надто велику ціну – людські життя.

Про приватну школу MIDGARD, яка з перших днів війни росії проти України стала волонтерським хабом, далі.

 

«Ще 23 дні тому, ми мали зовсім інше життя, сповнене планів на майбутнє, з активною вступною компанією для першачків, підготовкою до ЗНО для випускників та очікуванням весни. Але все змінилось і як раніше ніколи не буде», - саме так говорить засновник та директор школи MIDGARD, архітектор особистостей, експерт сфери освіти, Олег Попов.

Сьогодні у кожного свій фронт і школа з першого дня активно допомагає по декількох напрямках.

Колектив відразу розглянули всі можливі варіанти своєї активності і почали працювати.

Шкільна столова LA CAMPUS стала харчовим хабом, де співробітники та волонтери готують для тероборони, малозабезпечених та нужденних киян більше 1500 обідів щодняЧастину продуктів надає Центр Продовольчого Захисту, ще частину - благодійники та волонтери.

Окремий акцент та велика вдячність компанії «СтудіоПак», яка не роздумуючи, стала пліч-о-пліч з харчовим фронтом та загалом надали для волонтерських потреб 1 800 000 штук безпечної та екологічної тари для обідів. Вони віддали весь свій обсяг упаковки зі складських запасів, адже виробництво знаходиться поряд з епіцентром бойових дій і наразі призупинено. Частина загального обсягу передана і до школи MIDGARD.

Також школа щодня допомагає з харчуванням притулку для тварин.

Вчителі не вагаючись стали на захист міста у складі територіальної допомоги, а школа за власний кошт забезпечила їх засобами захисту. Безпека – понад усе!

А ще, в школі є бомбосховище, що за мирного часу було підвалом з кімнатою-антистресом, а зараз стало надійним прихистком для жінок з дітьми та людей похилого віку.

«Я відчуваю неймовірну гордість, коли бачу активну участь та реальну допомогу своїх партнерів, друзів та колективу. Тільки спільними зусиллями ми зможемо здобути перемогу!»

Окремим напрямком допомоги стала евакуація населення до більш безпечних територій.

«За цей час ми спільно із студією «Пандора» автомобілями вивезли з Києва більше 200 людей, з яких близько 50 діти»

Додатково працює для евакуації і шкільний автобус, який зі столиці в напрямку Західної України відвозить людей, а в зворотному – доставляє гуманітарні вантажі з продуктами харчування та ліками до волонтерських штабів.

«Щоразу така поїздка це ризик, але розуміючи важливість таких маршрутів для людей – ми готові допомагати»

З 14 березня школа розпочала для своїх учнів навчання онлайн і хоч зараз всі в різних умовах та кінцях світу, вчителі також на передовій, освітній.

«Беззаперечно дуже важливо для дітей було відновлення навчально процесу, але окрім академічних знань ми дуже велику увагу приділяємо психологічним заняттям учнів у груповому та індивідуальному форматі»

На запитання чого Олег бажає нашим читачам, відповів коротко: «Мирного неба!»

 

Тільки спільними зусиллями ми зможемо приблизити нашу перемогу!

Все буде Україна!