Відбувся фінал конкурсу «Освітні амбасадорки» Київської МАН 2021

Відбувся фінал конкурсу «Освітні амбасадорки» Київської МАН 2021

Конкурс «Освітні амбасадорки» Київської МАН 2021, девіз якого цього року "Лідерство та розширення прав і можливостей дівчат у STEM науках, освіті та професіях", завершився! Його фінал відбувся у просторі вільних розмов DIALOG HUB і приніс нам імена переможниць!

 

Ними стали:

Освітня амбасадорка глядацьких симпатій – Анастасія ФЕДЬКО, учениця 10-го класу Київської гімназії №287

Освітня амбасадорка креативності та творчості в STEAM-науках – Анастасья КРАВЧЕНКО, студентка І-го курсу Мистецького коледжу імені Сальвадора Далі

Освітня амбасадорка STEM-наук – Олена КОВАЛЕНКО, ліцеїстка 10-го класу Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ"

Освітня амбасадорка-лідерка – Анна УЩАПІВСЬКА, учениця 10-го класу Навчально-виховного комплексу №176 імені Мігеля де Сервантеса м. Києва, яка отримала в подарунок авторську вишиванку від дизайн студії Оксани Полонець.

Освітня амбасадорка-науковиця – Валентина ЗІНЬКОВА, ліцеїстка 11-го класу Технічного ліцею НТУУ "КПІ". У подарунок від ювелірного дому ZARINA, Валентина отримала прикрасу у вигляді ланцюжка з ключем, як символ ключів від знаннь.

Спеціальну відзнаку отримала Віолетта КУКУРУЗА від ідейної  засновниці конкуру Інеси Пустовалової. Віолетта  виступить на форумі дівчат-лідерок у жовтні цього року.

 

Київська Мала академія наук учнівської молоді проводить цей конкурс серед вихованок різних наукових відділень третій рік поспіль. У 2019 році Школою лідерства та фасилітаційних практик КМАН був започаткований конкурс «Розумниця-красуня Київської МАН». Концепт конкурсу розробила компанія GUGA ENTARTAINMENT GROUP, режисерську підтримку KOLLERAHA, а незмінний ведучим конкурсу став артист театру та кіно Євген Назаренко.

    З 2020 року конкурс проходить вже під символічною назвою «Освітні амбасадорки», тому що його учасниці мають не лише продемонструвати свої інтелектуальні та творчі здібності, а й проявити  активну життєву та громадську позицію, лідерські якості! Впевнено йти до своєї мети, доводити, що не треба боятися  помилок, змінюватись самим та змінювати на краще світ навколо. Саме про таких дівчат писав Іван Франко в вірші «Ми оси, ми оси!..»

Крім згаданих вже переможниць, у фіналі брали участь:

Букрєєва Марія, учениця 9-го класу НВК ліцею №157;

Вороніна Аліна,учениця 9-го класу гімназії НПУ імені М. П. Драгоманова

Кириченко Анастасія, учениця 11-го класу гімназії №283 II-III ступенів 

Кульбаєва Марія, учениця 10-го класу ліцею Інформаційних Технологій №79;

Люшенко Людмила, учениця 11-го класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ»;

Полюлях Ольга, учениця 9-го класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 265

Рогоза Маргарита, учениця 11-го класу Бучанської НВК С-ЗОШ №4;

Санжаровська Софія, учениця 11-го класу  Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка

А до складу журі входили:

Любов НАЙДЕНОВА – Голова журі, докторка психологічних наук, членкиня-кореспондентка Національної Академії Педагогічних Наук України;

Олександра МЕЛЬНИК – координаторка проєктів з молодіжного жіночого лідерства Українського жіночого фонду;

Ольга РУДНЄВА – директорка Фонду Олени Пінчук;

Ніна ПОТАРСЬКА – національна координаторка Міжнародної жіночої ліги за мир і свободу

Лілія ЛЮБОМУДРОВА – керівниця напрямку підлітків та молоді «Юнісеф»;

Оксана ПОЛОНЕЦЬ – відома українська дизайнерка.

З вітальними словами до фіналісток конкурсу звертались директорка Київської МАН учнівської молоді, кандидатка хімічних наук, заслужена працівниця сфери послуг України Ірини Поліщук та ідейна засновниця проєкту Освітні Амбасадорки практична психологиня, Інеса Пустовалова. До кожної з 14 дівчат долучилися особисті Менторки! Які на конкурсі урочисто вручали амбасадоркам символічну відзнаку ОСА. І протягом року будуть допомогати дівчатам в реалізації їх наукових проєктів.

Всі дівчата отримали Відзнаки Освітніх Амбасадорок, квіти від квіткової компанії КВІТАНКА та подарунки від Київської МАН.

Фінал конкурсу завершився, а для дівчат-учасниць розпочався новий етап життя в проєкті Освітніх Амбасадорок, скорочено ОСА. Побажаємо їм успіхів!

 

Київська Мала академія наук: www.kman.org.ua